Nieuws
483497
Nieuws

Boycot deert Quentin Tarantino niet

Filmregisseur Quentin Tarantino ligt niet wakker van de oproep van de Amerikaanse politiebond om zijn films te boycotten nadat hij hen 'moordenaars' noemde in een toespraak.

Dat vertelt hij aan Los Angeles Times.

"Ik ben niet geïntimideerd. Eerlijk gezegd is het beroerd dat een paar politiewoordvoerders me een politiehater noemen", vertelt de regisseur die de nationale politiebond achter zich aan kreeg omdat ze concludeerden dat de regisseur tijdens een protest opriep tot politiehaat. Dat is een misverstand, vertelt hij: "Ik haat politieagenten niet. Dat is een onjuiste interpretatie en lasterlijk."

Tarantino verscheen vorige maand op een demonstratie tegen politiegeweld, naar aanleiding van incidenten waarbij mensen door agenten waren doodgeschoten. "Als ik moord zie kan ik dat niet voorbij laten gaan. Ik moet de vermoorden de vermoorden noemen en de moordenaars de moordenaars", zo sprak hij de demonstranten toen toe.

De regisseur vindt het vreemd dat er een misverstand kon bestaan over zijn woorden: "Niet alle agenten zijn moordenaars. Dat heb ik nooit gezegd en ook niet geïmpliceerd."