Nieuws
483556
Nieuws

Volkswagen maakt harde schuiver

Op de beurs in Frankfurt werd Volkswagen dinsdag hard geraakt. Beleggers deden het aandeel van het Duitse autoconcern van de hand  vanwege de vrees voor een uitbreiding van het dieselschandaal.

De koers van Volkswagen dook ruim 3% omlaag naar €109,05 in reactie op het nieuws dat in de VS ook sjoemelsoftware zou zijn geïnstalleerd in de zwaardere 3 liter-motoren van Volkswagen en met modellen van Porsche en Audi.

Voige week maakte VW bij de presentatie van de resultaten bekend om een bedrag van €6,7 miljard te reserveren. Inmiddels circuleren in Duitsland echter alleen al wat betreft de schadevergoedingen die overheden rond de wereld gaan eisen omdat er jarenlang te vuile VW's hebben rondgereden bedragen van €20 en zelfs €30 miljard.

De hoogste baas liet ook weten dat de wedloop om de titel grootste ter wereld geen prioriteit meer heeft. ,,Het gaat er niet om 100.000 auto's meer of minder te verkopen dan een grote concurrent'', aldus Mathias Müller. ,,Het gaat veel meer om kwalitatieve groei.''