Nieuws
483561
Nieuws

'Apple komt met kleinere iPhone'

CUPERTINO - Voor wie van een wat kleinere smartphone houdt, heeft Apple komend jaar goed nieuws. Tenminste, dat is wat de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities verwacht. Hij denkt dat de techgigant in het begin van 2016 met een 4 inch-iPhone komt die qua vormgeving doet denken aan een vernieuwde iPhone 5s.

Momenteel heeft Apple met de iPhone 6s en 6s Plus twee smartphones in de schappen liggen met schermen die aanzienlijk groter zijn dan wat het bedrijf tot en met de iPhone 5s maakte. Gebruikers die én een iPhone willen én een kleiner scherm zijn nu nog aangewezen op de redelijk verouderde iPhone 5s of de verouderde en beperktere iPhone 5c.

Of de nieuwe, kleinere iPhone, ook een stuk goedkoper wordt dan de 6s en de 6s Plus, is nog maar af te wachten. Volgens Kuo wordt het nieuwe toestel van binnen namelijk wel helemaal up-to-date gemaakt. Zo komt er volgens hem een A9-processor in het toestel.

Over de iPhone 7, die in september van 2016 verwacht wordt, heeft Kuo ook al vermoedens. Hij beweert dat Apple het werkgeheugen van de iPhone flink gaat opschroeven, naar 3GB RAM.