Nieuws
483603
Nieuws

Ook gemanipuleer benzineauto's

Nieuwe tegenvaller VW van €2 miljard

Volkswagen heeft een nieuwe miljardenfout gemeld. Dit keer gaat het om onregelmatigheden in de meetapparatuur van CO2-niveaus in mogelijk honderdduizenden (benzine-)auto's. Nabeurs zakte VW dinsdagavond bijna 6% weg.

Dit nieuwe probleem betreft niet alleen de diesel- maar ook de benzineauto's van Volkswagen.

Nog eens 800.000 auto's van de VW-merken zouden daardoor naar de garage moeten. Dat meldt het concern in een verklaring dinsdagavond.

Miljarden afgewaardeerd

Voor deze fouten heeft het concern alvast €2 miljard aan mogelijke afwaarderingen gereserveerd. Het is de volgende tegenvaller in een lange rij sinds de affaire met sjoemelsoftware met zijn dieselauto's naar buiten kwam.

Topman Matthias Müller meldde dinsdagavond dat het concern de problemen binnen het bedrijf tot op de bodem uitzoekt. Hij beloofde daarbij volledige openheid van zaken te geven.

De Amerikaanse toezichthouder EPA beschuldigde VW gisteren nog van het manipuleren van de software voor de allerzwaarste dieselauto's. Iets dat VW heeft ontkend, maar onderzoek loopt nog.

Miljoenen auto's

EPA bracht eerder na metingen het gerommel door VW met software aan het licht waarmee de autoreus de CO2-uitstoot ogenschijnlijk laag houdt.

Zo kwamen elf miljoen auto's door emissietests. Dat ging om de categorie met twee liter dieselmotoren, volgens EPA gaat het nu ook om dieselmotoren met een capaciteit van drie liter met sjoemelsoftware.

 

Lees DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie