Nieuws/Binnenland
483646241
Binnenland

Ouderen bedanken door corona voor opname in verpleeghuis

HILVERSUM - Veel ouderen durven uit angst voor het coronavirus niet te verhuizen naar een verpleeghuis. Ze zijn bang voor besmetting en vrezen te vereenzamen nu verpleeghuizen sinds 20 maart alle bezoek weren. Dat meldt ActiZ, de branchevereniging van zorginstellingen in het programma Meldpunt van Omroep MAX.

ActiZ-bestuurder Conny Helder zei vrijdagavond in de uitzending dat het om honderden ouderen gaat. Precieze cijfers ontbreken, maar ze zegt uit het hele land signalen te krijgen. „Wij merken dat kinderen hun ouders nu niet brengen, terwijl vader of moeder vaak wel op de wachtlijst stond.”

Helder merkt dat bij kinderen en partners vooral meespeelt dat ze niet in een situatie terecht willen komen dat ze na opname in een verpleeghuis niet meer op bezoek mogen komen. Omgekeerd melden zich ook familieleden die vanwege corona ouderen juist uit een verpleeghuis willen halen, stelt de vereniging van verpleeghuisartsen Verenso in het programma.

In de nieuwste corona-update: BN’ers zetten zich in voor Nederlanders die vastzitten in het buitenland en een opmerkelijke nieuwe speler in de jacht naar het coronavaccin. Verder nog veel meer coronanieuws. Luister de podcast hier, hieronder of abonneer je via je eigen podcast app.