Nieuws/Binnenland
483657
Binnenland

Eis 14 jaar voor mislukte liquidatie De Meern

UTRECHT - Tegen twee mannen is dinsdag veertien jaar cel geëist voor een poging om in juni vorig jaar een 68-jarige inwoner van De Meern te liquideren. Het slachtoffer, bekende van de politie Wout S., werd een aantal keer geraakt en raakte zwaargewond.

De verdachten zijn Henry 'Bolle' J. (34) en Wilco B. (50). De moeder van 'Bolle' heeft een belastende verklaring afgelegd. J. zou volgens haar hebben gezegd dat hij betrokken was bij de moordpoging. De politie kwam bij J.'s moeder uit nadat op de plaats van de schietpartij autosleutels waren gevonden die naar haar auto leidden.

Henry J. werd pas afgelopen zomer aangehouden is Spanje. Wilco B. werd al eerder opgepakt. Op de avond na de schietpartij in De Meern werd B., die zich naar eigen zeggen niets kan herinneren, zwaargewond aangetroffen in Frankrijk. Wout S. had zijn schietende belager aangereden.

De aanleiding voor de liquidatiepoging is nog steeds niet duidelijk. Maar voor het OM staat vast dat de twee verdachten hebben geprobeerd Wout S. te doden. Dat ze dat met een automatisch wapen op klaarlichte dag en midden in een woonwijk hebben gedaan rekent de officier van justitie ze zwaar aan.

S. raakte gewond aan zijn borstkas, hals, buik en armen. Zijn auto werd in de Ten Veldestraat doorzeefd, meteen nadat S. was weggereden. Ondanks de aanval wist hij in paniek zijn belager aan te rijden. De schutter werd met ernstige verwondingen aan zijn benen de vluchtauto, een donkergrijze BMW, ingetrokken.

S. wist zwaargewond zijn huis te bereiken, belandde in het ziekenhuis en kwam pas twee weken na de schietpartij weer bij uit een zware narcose.