Nieuws
483660
Nieuws

'ABN Amro rekent op €16 miljard opbrengst beursgang'

ABN Amro rekent bij zijn beursgang op €16 miljard opbrengst. Die waarde plakken begeleiders van de beursnotering op de staatsbank bij hun rondgang langs beleggers in de Verenigde Staten.

De omgerekend $17,5 miljard wordt genoemd door bronnen tegenover Bloomberg. ABN Amro brengt een deel van de aandelen naar de beurs, volgens het kabinet zal maximaal 30% een notering krijgen.

Bij de Amerikaanse rondgang presenteert de bank zich tegenover de grote investeerders als een consumentenbank, die dezelfde waarde zou moeten krijgen als zijn boekwaarde. Voor de algehele waardering wordt ter vergelijking ING Groep aangehouden. Het cncern heeft net het meest winstgevende kwartaal sinds 2010 achter de rug.

Eerdere schatting: €15 miljard

Volgens minister Dijsselbloem (Financiën), in een brief van mei aan de Tweede Kamer, rekent de Nederlandse Staat op €15 miljard opbrengst. De markt verwachtte dat de minister de opbrengsten voor de staatsbank bewust laag zou voorstellen. De Nederlandse Staat redde ABN Amro van de ondergang, waarvoor het in totaal €22 miljard spendeerde.

De bank zegt 50% van zijn winst over 2017 aan dividend uit te keren, tegenover 40% vorig jaar.

De beursgang is uitgesteld nadat eerder tumult uitbrak over de bonussen die ABN Amro aan zijn toplaag met managers had toegezegd.

 

Lees DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie