Nieuws/Binnenland
483706
Binnenland

Vermist Armeens jongetje (9) terecht

Het 9-jarige Armeense jongetje dat anderhalve week geleden spoorloos verdween toen hij met zijn gezin uitgezet moest worden, is weer terecht. Hrant Simonyan meldde zich gisteravond bij het uitzetcentrum in Ter Apel.

Dat zegt advocaat Saskia den Boer in het AD. De voorzieningenrechter besliste gistermiddag tijdens een noodprocedure dat de uitzetting van het gezin gewoon door moest gaan, ook als Hrant nog zoek zou zijn. Daarna dook het jongetje gisteravond weer op.

Volgens de IND en de politie waren er sterke aanwijzingen dat de vermissing in scène was gezet en dat Hrant was ondergedoken bij familie of kennissen om uitzetting te voorkomen. De vader van het gezin werd vorige week dan ook gewoon uitgezet. Voor de rest van het gezin werd nog een noodprocedure aangespannen, eveneens zonder resultaat.

Het is nog niet bekend waar de 9-jarige jongen precies heeft gezeten tijdens zijn vermissing en wie hem naar ter Apel heeft gebracht. Dinsdag worden Hrant, zijn moeder en oudere broer teruggestuurd naar Armenië.