Nieuws/Binnenland
483709
Binnenland

Nieuw lek schokt Kamerleden

DEN HAAG - Kamerleden reageren geschokt op het nieuwe lek bij de politie. De Telegraaf onthulde vanochtend dat een diender er van wordt verdacht op grote schaal vertrouwelijke informatie te hebben gelekt.

De politici willen snel opheldering en eisen dat het onderzoek naar mensen bij de politie die niet gescreend zijn, snel wordt afgerond. "De screening lijkt zo lek als een mandje, dat lek moet de minister zo snel mogelijk repareren", zegt SP-Kamerlid Kooiman.

CU-Kamerlid Segers vindt het nieuws "echt een klap in het gezicht voor politiemensen, maar ook heel bedreigend voor onze veiligheid". Hij wil dat de mensen die nog niet gescreend zijn, bij vertrouwelijke info worden weggehouden. D66'er Swinkels, die vandaag tot Kamerlid wordt beëdigd, wil dat het toegezegde onderzoek naar lekken en de screening van agenten, binnen drie maanden klaar is. "Elke week worden we geconfronteerd met een nieuw misstand rondom lekken bij de politie. Minister Van der Steur moet de Kamer actief informeren en inventariseren hoeveel agenten de afgelopen jaren op non-actief zijn gesteld vanwege lekken."