Nieuws/Binnenland
483713
Binnenland

Strafrechtelijk onderzoek naar agent uit Almelo

Weer lek bij politie

Enschede - Een politieman van de eenheid Oost-Nederland heeft op grote schaal vertrouwelijke informatie gelekt, vermoedt justitie. De agent is onderwerp van een onderzoek en op non-actief gesteld.

De betreffende politie-eenheid kent een fors aantal incidenten met ’foute agenten’ in korte tijd.

Een woordvoerder bevestigt dat er zowel een strafrechtelijk als een intern onderzoek loopt tegen de 52-jarige Ton D. uit Almelo. „Het lijkt er vooralsnog op dat er alleen gelekt is in de privésfeer, maar het onderzoek loopt nog”, zegt woordvoerder Ronald van der Leeden van de politie Oost-Nederland.

De man is alle toegang tot politiebureaus en politiesystemen ontzegd. „Uit de onderzoeken moet blijken wat er precies is gebeurd en welke consequenties dit eventueel heeft. Zolang deze nog lopen, kunnen wij geen inhoudelijke mededelingen doen over deze zaak.”

De laatste jaren is het aantal agenten dat wegens plichtsverzuim het korps uit wordt gezet, gestegen. In de laatste drie jaar werd ruim twintig procent meer politiemensen ontslagen dan in dezelfde periode ervoor. De politie ontkent dat sprake is van een patroon.

Meer informatie? Mail ons.

Lees ook: Eenheid weer in opspraak