Nieuws
483752
Nieuws

Zonvakantieganger blijkt zekerheidszoeker

Spanje en Curaçao favoriet voor winterzon

Spanje blijft de meest favoriete winterzonbestemming. In de top 5 lijst winterzonbestemmingen nam de interesse in Spanje en Curaçao met vijf procent toe ten opzichte van 2014. Egypte behoudt een tweede positie, maar daalt met zes procent. Andere dalers zijn Kaapverdië en de Dominicaanse republiek. Met een afname van acht procent behalen zij een vierde en vijfde positie op de lijst. Dit blijkt uit onderzoek van Zoover.

Minder zonnig voor Egypte

De populariteitsdaling van Egypte is met name te wijten aan de onrust in het land en het neerstorten van het Russische vliegtuig onlangs doet het land natuurlijk ook niet goed.

Het positief reisadvies voor Kaapverdië en Dominicaanse republiek is sinds afgelopen jaar niet gewijzigd. De interesseafname kan gerelateerd zijn aan de toenemende interesse naar meer zekere en bekende bestemmingen, zoals Spanje en Curaçao. De populariteit van deze landen is te herleiden aan het klimaat, de cultuur, het aantal vluchten vanuit Nederland en de goedkopere aanbieders.

 

 

Winterzonbestemming

2014 vs. 2015

 

Spanje

+5%

 

Egypte

-6%

 

Curaçao

+5%

 

Kaapverdië

-8%

 

Dominicaans republiek

-8%

Waar voor je geld

Voor de meeste zonuren zit men het beste op Curaçao. Dit eiland heeft de hoogst gemiddelde temperatuur, maar ook de grootste kans op neerslag rond deze tijd van het jaar. De minste neerslag valt in het Kaapverdische Praia.

Voor meer informatie klik HIER