Nieuws/Binnenland
483785
Binnenland

Grote vechtpartij in vluchtelingenopvang

Vluchtelingen in het tentenkamp van Heumensoord in Nijmegen zijn massaal met elkaar op de vuist gegaan.

Volgens de Gelderlander was een dronken Eritreeër in de nacht van maandag op dinsdag irritant bezig tegenover een groep kaartende Syriërs. Daarop ontstond de matpartij. Er zou met stoelen en stenen gegooid zijn.

De bewakingsdienst probeerde eerst zelf de orde te herstellen, maar toen dat niet lukte werd de politie ingeschakeld. Die heeft de boel gesust.

Twee mensen moesten volgens de regionale krant voor medische behandeling naar het ziekenhuis. Echter, voor zover de politie weet, zijn er geen gewonden gevallen. Er heeft vooralsnog niemand aangifte gedaan.

Het was al bekend dat de vluchtelingen zich vervelen. Vrijwilligers werden overspoeld met aanmeldingen voor activiteiten. Inschrijvingen voor deze bezigheden werden daarom stopgezet.

Eerder protesteerden vluchtelingen van kamp Heumensoord tegen de volgens hen erbarmelijke omstandigheden in de Nijmeegse noodopvang.

In totaal verblijven daar ongeveer twaalfhonderd mensen in de noodopvang.  Aan het eind van dit jaar moet er plaats zijn voor de noodopvang van 3000 vluchtelingen. In het paviljoendorp verblijven ze maximaal vijftien weken.