Nieuws/Buitenland
483800
Buitenland

Verdwaalde man overleeft op mieren

WATTLE GROVE - Een 62-jarige man die zes dagen lang door de Australische outback zwierf, wist zich in leven te houden door het eten van mieren.

Reg Foggerdy was vorige maand gaan jagen met zijn broer in de Grote Victoriawoestijn in het zuiden van het land. Nadat hij een kameel had neergeschoten achtervolgde hij het dier door de wildernis.

"Ik ben zeker dertig kilometer achter hem aangelopen," vertelt Foggerdy tegen nieuwszender Channel 7. "Ik wist niet meer waar ik was."

Foggerdy was totaal niet voorbereid op een overlevingstocht door de woestijn. Hij droeg een korte broek, een t-shirt, slippers en een petje. Water had hij evenmin meegenomen. Hij had dan wel net een kameel geschoten, maar geen enkele mogelijkheid om het vlees te bereiden.

"Ik had geen mes en geen lucifers om een vuurtje te maken," zegt hij. "Ik kon niet even een stuk vlees lossnijden en het bakken."

Bear Grylls

Foggerdy, die ook diabetespatiënt is, herinnerde zich een aflevering van de survivalshow van Bear Grylls waarin hij mieren at om voedingsstoffen binnen te krijgen.

"Ze smaakten best goed," vertelt hij. "De eerste dag at ik misschien 12 mieren. De volgende dag waren het er 18."

Ondanks de nieuwe bron van voedsel begon Foggerdy zich steeds slechter te voelen door de enorme hitte in de woestijn. Hij zag helikopters overvliegen, maar die merkten hem niet op.

"Ik dacht niet dat ik nog gevonden zou worden. Ik had het al opgegeven." Toen de zesde dag zijn organen begonnen uit te vallen wist Foggerdy zeker dat zijn laatste uur geslagen had. "Ik had er helemaal vrede mee."

Net op tijd werd de jager echter gevonden door reddingswerkers. Hij was extreem uitgedroogd en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foggerdy vindt zichzelf niet stoer dat hij zes dagen zonder water wist te overleven, hij had gewoon heel veel geluk, zegt hij tegen de nieuwszender.