Nieuws/Opmerkelijk
483806
Opmerkelijk

Wereldwijde faam met nepfoto's werd model te veel

Bekende Instagrammer: 'Ik ben hartstikke nep!'

De 18-jarige Essena O'Neill uit Australië is een wereldwijde hit op sociale media met haar adembenemende modellenfoto's. Ondanks haar populariteit is ze er echter helemaal klaar mee. ,,Alle foto's zijn hartstikke nep!", schrijft ze in haar nieuwe blog samen met een aankondiging dat ze stopt met alle sociale media.

Het is een revolutionaire beslissing voor een internetster. In een paar jaar tijd had ze een imperium opgebouwd met meer dan een half miljoen volgers. Dankzij haar populariteit hoefde ze niet te werken vanwege de sponsors. Het is een droom voor iedere tiener tegenwoordig.

Nu doet ze echter een boekje open over haar 'droomleven' en hoe ze er zo ongelukkig door is geworden. "Die perfecte selfies? Daar heb ik uren over gedaan!"

Ze heeft alle foto's wel laten staan op haar sociale netwerken, maar ze heeft de bijschriften herschreven met hoe nep haar foto's zijn. Zo beschrijft ze dat ze puur voor de foto's kleren droeg die ze zelf anders nooit publiekelijk zou dragen. Daarnaast vond ze het vreselijk om zo'n calorie-arm dieet te moeten volgen en abnormaal veel te sporten voor een foto op sociaal netwerk Instagram. "Ik kon niet meer helder nadenken", zet ze bij de onderstaande foto.

 

"Ik kreeg een verslaving aan het krijgen van likes", vertelt ze openhartig in haar nieuwe blog. "Ik dacht dat het aantal likes en volgers zou betekenen hoeveel mensen me echt leuk vonden. Ik zag het niet eens aankomen, maar sociale media hebben mijn identiteit gestolen. Op een gegeven moment wist ik niet meer eens wie ik was zonder sociale media. Ik was totaal niet meer authentiek."

Met haar laatste bericht op Instagram laat ze weten hoe 'onze generatie gehersenspoeld is' en is ze vastberaden het leven als model niet meer te hervatten. Op haar nieuwe blog 'Let's Be Game Changers' (Laten we het spel veranderen) zal ze nog meer onthullen over haar internetfaam en hoe nep dat spelletje is.