Nieuws
483830
Nieuws

Onderzoek

Nederlander wil tweepersoonsbed op vakantie

Nederlanders boeken tijdens de vakantie graag een kamer met tweepersoonsbed. Ook bij Belgen is het tweepersoonsbed populairder dan aparte bedden hoewel de percentages daar lager liggen.

Dit blijkt uit een inventarisatie van AmbianceTravel onder haar klanten. De reisorganisatie vraagt aan al haar klanten bij boeking of er een beddenvoorkeur bestaat. Maar liefst 84 procent van de klanten heeft een voorkeur voor een tweepersoonsbed in zijn hotelkamer.

Ruud de Meer van AmbianceTravel over deze keuze: ,,Wij vonden deze voorkeur wel opvallend, te meer daar wij ons niet primair richten op verliefde jonge stellen maar juist op een wat oudere doelgroep. Ook Belgische klanten kiezen voor een tweepersoonsbed, 68 procent geeft aan in een groot bed te willen overnachten."

Lengte

Volgens De Meer speelt de lengte van de Nederlander een belangrijke rol in deze keuze. ,,Regelmatig ontvangen wij vragen over de geringe lengte van de hotelbedden in sommige Zuid-Europese landen. Menigeen anticipeert daarop door een groot bed te vragen met de mogelijkheid om 'dwars' te liggen. Ook ontvangen we soms verzoeken om een bed met een lengte van 2,20 meter te regelen", aldus de Meer.