Nieuws
483833
Nieuws

7x

Puur natuur genieten in de jungle

Midden-Amerika is ideaal voor reizigers die willen genieten van de meest pure, avontuurlijke en ongerepte bestemmingen. Neem alleen al de enorme biodiversiteit die je in dit relatief kleine deel van de wereld vindt. Ruim acht procent van de mondiale biodiversiteit leeft in Midden-Amerika! Vlieg hangend aan een zip-lijn als een vogel boven de boomtoppen van de prachtige jungles of ontdek de mangroves per kajak. Elk land in Midden-Amerika biedt een wereld aan mogelijkheden waar genieten van de meest pure natuur ter wereld voorop staat.

Costa Rica

Dit land is alleen al door zijn biodiversiteit prachtig. Costa Rica is verdeeld in 28 natuurparken, 8 biologische reservaten, 71 beschermde natuurgebieden, 31 beschermde gebieden en een aantal ecotoeristische natuurgebieden. Het Tortuguero National Park, gelegen in het meest noordoostelijke puntje van het land, is beroemd om nestelende zeeschildpadden in de maanden mei tot en met oktober. Het ontdekken van exotische diersoorten zoals zeekoeien, otters en krokodillen is een onvergetelijke ervaring.

 

 

Honduras

Honduras heeft daarentegen 15 nationale parken, 2 biosfeerreservaten en 100 biologische gebieden waar meer dan 200 inheemse vogels en 20 zoogdieren leven. Houd je van avontuur? Breng dan een bezoek aan Moskitia. Dit biologisch reservaat is één van de meest ongerepte en onontdekte gebieden ter wereld. Moskitia wordt bewoond door Miskito inboorlingen, die veel van hun gewoontes en tradities tot op de dag van vandaag hebben behouden.

 

 

Nicaragua

Begrenst door de Caribische en Pacifische Oceaan kenmerkt Nicaragua zich door enorme contrasten en vele aangename verrassingen voor de reizigers. Het land kent wel 70 verschillende ecosystemen en dat terwijl het nog niet vier keer zo groot is als Nederland. Het eiland Ometepe is rijk aan rotstekeningen, mangroves, brulapen, slingerapen, vogels, kikkers en unieke reptielen.

 

 

Belize

De helft van Belize is bedekt met een dicht regenwoud waarvan tachtig procent is beschermd door de overheid en grotendeels onontgonnen. Toledo, het zuidelijke gedeelte van Belize, beschikt over 1700 vierkante kilometer regenwoud, bergen, rivieren en Maya volkeren. De bewoners van Toledo omschrijven hun leefomgeving als 'Het vergeten land' omdat het gebied één van de minst bezochte bestemmingen in het land is. Dit maakt het gebied ideaal voor reizigers die willen vluchten voor de drukte en kennis willen maken met de unieke natuur en authentieke cultuur. De onverharde wegen die door de regenwouden lopen dragen bij aan de onvergetelijke ervaring.

 

 

Panama

In Panama ligt het regenwoud slechts op 10 minuten van de moderne hoofdstad. Ongeveer dertig procent van het land is bedekt met verschillende soorten flora en fauna. Vogels zijn in overvloed in dit gebied en zijn kenmerkend voor het ecotoerisme in Panama. Het La Amistad International Park beschikt over dan 425 vogelsoorten van de 925 unieke landelijke vogelsoorten.

 

 

El Salvador

Het El Imposible National Park in El Salvador is een tropische jungle. Dit reservaat is thuisbasis voor meer dan 500 soorten vlinders, 279 soorten vogels en 100 soorten zoogdieren. Ook leven er 53 soorten amfibieën en reptielen, waarvan velen bedreigd zijn. Voorts beschikt het park over vele soorten accommodaties die op ecotoerisme zijn gericht.

 

 

Guatemala

Hier vind je één van de meest indrukwekkende culturen ter wereld: de Maya-beschaving. De fascinerende archeologische bouwwerken van de Maya’s zijn omringd door de ongerepte jungle. Het Tikal National Park werd uitgeroepen tot Natural and Cultural Heritage Site door UNESCO in 1979. Dit park is rijk aan honderden dier- en plantensoorten en wordt daardoor ook wel 'de longen van Guatemala' genoemd.

 

 

 

Bron: visitcentroamerica.com