Nieuws
483853
Nieuws

Top 10

Steden die je moet zien in 2016

Al plannen voor de vakantie van volgend jaar? Pak je koffers maar, want Lonely Planet heeft een top 10 must see steden voor de reizigers van 2016 gemaakt.

10. Rome, Italië

Deze Italiaanse stad met al haar historie zal nooit saai worden, dus ook niet in 2016. Er zijn dan ook genoeg redenen om naar deze prachtige locatie af te reizen: bezoek het gerestaureerde Colosseum of gooi een muntje in de bekende Trevi Fountain. Daarnaast kun je in de voetsporen treden van agent 007, want Rome is één van de filmlocaties van de nieuwe James Bond film Spectre.

9. Nashville, VS

Door de lage leefkosten en grote werkgelegenheid is Nashville niet alleen meer populair als muziekstad. Country ligt nog steeds in het hart van deze stad, maar de nieuwe stroming creatieve mensen begint al aardig toe te stromen.

 

8. Manchester, Engeland

Deze stad staat vooral bekend om haar voetbalclubs en universiteit, maar heeft nog veel meer te bieden. De regering heeft 78 miljoen pond in The Factory gestopt om er een artistiek centrum van te maken voor het Manchester International Festival. Daarnaast biedt de stad nog meer op artistiek gebied door de Whitworth gallery, HOME en de pantheon-like Central Library.

 

 

7. Fremantle, Australië

Deze havenstad vlakbij Perth trekt veel toeristen aan met haar hippe barretjes, brouwerijen en live-muziek. De studenten van de Notre Dame University hebben deze stad vernieuwend gemaakt.

 

 

6. Mumbai, India

Met een grote investering in het toerisme hoopt Mumbai meer reizigers aan te trekken. Met India's opkomende economie wil het nog meer bieden dan alleen kleding, financiën en film. Onder andere wordt volgend jaar 's werelds grootste flatgebouw in de stad gebouwd, waardoor er weer een bouwwerk aan de skyline kan worden toegevoegd.

 

5. Rotterdam, Nederland

Ons eigen Rotterdam hoort ook in het lijstje van Lonely Planet thuis. Door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen er nieuwe gebouwen in stad van diverse architecten zoals Rem Koolhaas. In het begin van 2016 vestigt het Museum Rotterdam zich in het door Koolhaas ontworpen Timmerhuis.

 

 

4. George Town, Maleisië

De hippe straatkunst bij de tradiotionele Chinese huisjes en expositieruimtes met kunst, film, muziek en dans maken George Town tot een moderne stad. Met nog een paar gasthuizen wordt het een echte Aziatische kunststad.

 

 

3. Dublin, Ierland

Doordat 40% van de populatie van deze stad onder de 30 jaar zit, zijn er genoeg moderne, ambitieuze en creatieve invloeden die Dublin doen opleven. Maak zeker een wandeling langs de rivier Liffey om helemaal te genieten van deze Ierse stad.

 

 

2. Quito, Ecuador

Door de verbeteringen rond het openbaar vervoer en een nieuwe vliegveld trekt deze stad een boel nieuwe toeristen aan, waaronder veel backpackers. De infrastructuur uit de 21e eeuw is dan ook al goed te zien tussen de Zuid-Amerikaanse architectuur in de stad.

 

 

1. Kotor, Montenegro

Op nummer één staat de stad Kotor. Geen wonder, want dit magische stadje behoort dan ook zeker tot dè reisbestemmingen van 2016. Binnen de stadsmuren vind je koffie drinkende bewoners op terrasjes en een doolhof aan steegjes en pleintjes. Daarnaast kun je genieten van de mooie bergomgeving en het prachtige water, waardoor het tevens één van de meest fotogenieke plekken in Europa is.

 

 

Bron: Lonely Planet