Nieuws/Binnenland
483857
Binnenland

Nederlands team sloopt chalets Duitse camping

Bad Rothenfelde - Een voetbalteam uit Goor heeft behoorlijk huisgehouden in twee chalets in het Duitse Bad Rothenfelde. Volgens de eigenaar is er voor bijna 10.000 euro schade.

Van dat bedrag heeft hij nog geen cent gezien, vertelt eigenaar Johan Bosch tegen Tubantia.

Het eerste team van GFC uit Goor was in augustus drie dagen op de camping van Bosch om te trainen. Volgens de voormalige Hengeloër trof hij daarna in twee van de vier door het team gehuurde chalets een 'gigantische choas' aan.

De spelers zijn tijdens een feestje waar de alcohol zeer rijkelijk vloeide, in de weer geweest met een brandblusser, aldus Bosch, waardoor het hele interieur onder het witte bluspoeder zat. Dat vormt een harde laag en vreet metaal aan. Alles, ook de televisie, magnetron en kachel, moet vervangen worden. Schade: tienduizend euro.

De volgende ochtend was het team in alle vroegte vertrokken, zonder een berichtje achter te laten.

Excuses

De voorzitter van GFC heeft excuses gemaakt en beloofd dat er een oplossing komt. De zaak ligt nu bij de verzekering van twee negentienjarige jongens, die volgens de voorzitter vooraf nooit de reikwijdte van hun daad hebben overzien. "Als het nodig is dat we wat moeten voorschieten, dan lijkt me dat geen probleem. We willen het netjes oplossen," zegt hij tegen de krant.

Desondanks is Bosch voorlopig klaar met Nederlanders op zijn camping. "Ik heb hier talloze clubs gehad uit Twente, maar ik doe niet meer. Ze kunnen zich eenvoudigweg niet gedragen."