Nieuws
483859
Nieuws

Video

Hoe het écht voelt om bekend te zijn op social media

Model Essena O’Neill postte altijd mooie foto’s op Instagram. Nu heeft ze 2.000 foto’s verwijderd en wil ze vertellen over de realiteit achter die schitterende plaatjes.

“Ik verwijder Instagram, YouTube en Tumblr”, schrijft het model onder een foto op Instagram. Waarom ze dat doet? Essena: “Omdat het een systeem is dat gebaseerd is op sociale goedkeuring, likes, het aantal keer dat je bekeken wordt en het aantal volgers. Ik werd erdoor verteerd.”

--'Mijn dochter is een meeloper op social media...'--

Impact

Essena schrijft een lang betoog onder haar foto. Ze adviseert anderen om ook na te denken en zegt dat social media niet echt zijn. “Hoe kunnen we onszelf en onze ware talenten zien als we steeds naar anderen kijken? Veel van ons zitten er zo diep in, dat ze zich niet eens realiseren wat de impact is.”

--Je kind (en jij) op social media --

De waarheid achter foto’s

De 2.000 foto’s die ze verwijderd heeft, plaatst Essena zo nu en dan opnieuw, maar nu met een ander onderschrift. Namelijk hoe het écht zit. Of ze voor haar Instagramfoto betaalt krijgt omdat ze een jurk van een bepaald merk draagt, bijvoorbeeld. Of dat ze honderd foto’s gemaakt heeft voordat ze een perfect plaatje had.