Nieuws/Binnenland
483864
Binnenland

Dijkhoff schrikt van 'Enschede'

DEN HAAG - Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) reageert geschrokken op de berichten dat er in Enschede een ambtenaar is neergestoken. Vermoed wordt dat hij is belaagd vanwege de komst van een asielzoekerscentrum.

Volgens Dijkhoff staat nog niet vast dat dit ook daadwerkelijk aanleiding is voor de mishandeling. "Wat de reden ook is, feit is dat iemand is neergestoken." De VVD-bewindsman noemt dat 'gruwelijk' en 'afschuwelijk'.

Stanleymes

Een bron heeft regionale krant Tubantia gemeld dat de ambtenaar maandagochtend rond negen uur met een stanleymes is bewerkt in zijn gezicht. Twee jongeren zouden voortvluchtig zijn. Het slachtoffer is gewond, maar verblijft niet in een ziekenhuis, zo wordt gemeld. Inmiddels is er aangifte gedaan van zware mishandeling.

De gemeente onderzoekt wat er precies is gebeurd. In Enschede Oost zijn plannen voor de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Zaterdag werd daartegen geprotesteerd. De politie onderzoekt of er een link is tussen de steekpartij en het op te richten azc.