Nieuws/Binnenland
483889
Binnenland

Hoornblazen op Sypesteyn

Warme chocolademelk, glas glühwein, vuurkorven en een stel stoere mannen met sterke longen. Een winters plaatje op Landgoed Sypesteyn dat zondag 8 november in het teken staat van de het Sint Hubertus blazen.

Onder leiding van Harry Sevenstern is een ensemble gevormd van 9 musici die de Pless hoorns en de Parforce hoorns bespelen. De groep zal op verschillende plaatsen op het landgoed de traditionele jachtsignalen spelen, waaronder ook de Hubertusmars.

Het Sint Hubertus blazen begint omstreeks 15.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. De toegang bedraagt €3,50. Kinderen tot 12 jaar gratis. Inloop vanaf 14.30 uur via de poort met de vlaggen.

Parkeren achter de aan de overzijde gelegen Sijpekerk. Vuurkorven, warme chocomel en glühwein versterken de toch al schitterende entourage van het landgoed. Een grote verwarmde tent zorgt ervoor dat bezoekers vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur buiten op het terras van het kasteel kunnen genieten van wat restaurant Spoon op Sypesteyn die dag op het menu heeft staan.

Adres:   Kasteel Museum Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht.

http://www.sypesteyn.nl/