Nieuws/Binnenland
483931
Binnenland

’Al schieten ze er jaarlijks twee neer, het blijft veiliger dan oversteken’

Reisorganisatie sust angst

amsterdam - De angst zit er goed in bij de Nederlandse toerist na de zoveelste vliegramp. Dat blijkt uit een stroom van discussies op internet en een groeiend aantal vragen van bezorgde consumenten in de reisbureaus. De reisindustrie sust de gemoederen. „Al zouden twee vliegtuigen per jaar uit de lucht worden geschoten, dan nog is vliegen veiliger dan de straat oversteken”, zegt Corendon-baas Steven van der Heijden.

Het neerstorten van een Russische vakantiecharter boven de Sinai in Egypte roept veel vragen op. Wéér een mysterieuze vliegramp, mogelijk een aanslag. ’Waar kun je nog veilig naar toe en overheen vliegen?’, is de teneur op internetfora.

Door het ontbreken van bevredigende antwoorden over de vliegroutes groeit de onzekerheid, geven ook de reisorganisaties toe. „Zoiets is moeilijk te bevatten, maar de ongerustheid is vaak een tijdelijke emotie”, stellen Thomas Cook en TUI.

„Als je bedenkt dat een derde van alle mensen toch al vliegangst heeft, is dit niet bevorderlijk voor de reislust. Begrijpelijk, maar niet rationeel gezien de statistieken”, meent Van der Heijden. Corendon vliegt in Egypte naar Hurghada en Marsa Alam, maar schrapt volgens hem badplaats Sharm el Sheikh in Zuid-Sinaï deze winter „Daar is het risico te groot.”

Lees het complete verhaal hier.