Nieuws/Binnenland
483999
Binnenland

Verkeershinder richting Antwerpen na ongeval

MOERDIJK - Verkeer dat vanuit Rotterdam naar Breda en Antwerpen wil rijden moet maandagnacht rekening houden met extra reistijd. Oorzaak is een zwaar ongeval in Sint-Job-In-'t-Goor, vlakbij Antwerpen.

Wie vanuit Rotterdam afzakt richting Breda moet al ter hoogte van knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk, omrijden. Normaliter rijdt het verkeer over de A16 richting Breda en daarna eventueel via de A16 en E19 naar Antwerpen, maar door het ongeluk is er een omleiding ingesteld, meldt de VID. Verkeer kan omrijden via Roosendaal en Bergen op Zoom, via de A17, A58 en A4.

Bij het ongeluk in Sint-Job-In-'t-Goor zijn twee vrachtwagens betrokken. Er zijn tientallen stalen balken die op een oplegger werden vervoerd, op de weg terechtgekomen. Mogelijk is dichte mist de oorzaak van het ongeval. Verwacht wordt dat de rijbaan nog enige tijd dicht is, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Verkeershinder was er maandagnacht ook ter hoogte van knooppunt Muiderberg. Daar werd na een ongeval de verbindingsweg van de A1 naar de A6 richting Lelystad afgesloten. Of de mist een rol speelde is niet bekend. Het verkeer had enige uren hinder, omdat de vangrail moest worden gerepareerd. Even na 4.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Met uitzondering van Noord-Brabant en Limburg komt in het hele land dichte mist voor. Daarom is code geel van kracht. Plaatselijk is het zicht minder dan 100 meter. Dinsdagochtend lost de mist vanuit het zuiden op, aldus het KNMI.