Nieuws
484227
Nieuws

Recron lanceert ‘virtual reality’

HARDENBERG - Recron, de branchevereniging van recreatiebedrijven, lanceert morgen op elkeplek.nl de eerste ‘virtual reality viewer’ voor recreanten. Daarmee kunnen zij op hun mobiele telefoons een virtuele rondleiding krijgen met VR-bril.

Op deze website bundelen de tweeduizend Recron-leden in Nederland hun campings, bungalowparken, wellness, outdoor, attracties en groepsverblijven.

,,In de recreatiesector zijn we de eerste die de consument op zijn smartphone een 360 graden kijkje geeft in dat aanbod. Je loopt er als het ware doorheen. Op de recreatiebeurs in Hardenberg worden live een paar toepassingen getoond”, zegt initiatiefnemer Jeroen Wilhelm.

Het enige wat je nodig hebt is volgens hem een kartonnen Google Cardboard met twee lenzen, die op internet te koop is voor een tientje en die je simpel koppelt aan je mobiel. Er is verder geen aparte software of een app voor nodig.

,,We starten op onze site met vakantiehuisjes en een klimbos. De leveranciers moeten wel de juiste foto’s aanleveren. Met een speciale camera kan dat ook in 3D en in video. De gebruiker waant zich op de locatie. Als zijn hoofd draait, draaien de beelden mee, zodat een levensecht zicht ontstaat.”

Ook in het uitgaande toerisme en in de cruise-industrie worden proeven gedaan om vakantiegangers bij de oriëntatie met virtual reality beter te inspireren, zodat bij boeking de juiste keuze kan worden gemaakt. Zo test de ANWB bij reisdochter Fox een VR-voorstelling over Thailand.