Nieuws/Buitenland
484227406
Buitenland

Tweede lawine dodelijk

Fatale lawine Turkije: 33 doden, nog veel mensen onder de sneeuw

ANKARA - Zeker 33 mensen zijn om het leven gekomen door een lawine in het oosten van Turkije. Het gaat onder meer om burgers en leden van de militaire politie die probeerden slachtoffers van een eerdere lawine te redden, melden de autoriteiten.

De slachtoffers hielpen naar verluidt bij het uitgraven van een minibus die eerder was bedolven onder de sneeuw. Vijf mensen in de minibus kwamen ook om het leven, wat het totale aantal doden op 38 brengt. Acht mensen zijn gered na de eerste lawine. In totaal 53 mensen raakten gewond. Op televisiebeelden was te zien dat tientallen mensen proberen om bedolven voertuigen te bereiken.

Mensen nog onder de sneeuw

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu zei dat omstandigheden in het gebied het lastig maken om reddingsvoertuigen in te zetten. Hij stelde dat een voertuig is aangetroffen onder 4 of 5 meter sneeuw. Een onbekend aantal mensen zou nog vastzitten onder de sneeuwlaag.

Op niet bevestigde beelden op sociale media is te zien dat zeker drie personen worden gered uit een busje dat ondersteboven onder de sneeuw ligt. Twee van hen lijken ongedeerd, een derde is gewond.