Nieuws
484232
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

36 miljoen… en toen?

Journaliste Ronneke van der Genugten tipt elke dag een programma dat je niet mag missen. Vandaag is dat 36 miljoen… en toen?

In november 2013 worden de Filipijnen verwoest door tyfoon Haiyan. Giro555 wordt geopend en de Samenwerkende Hulporganisaties en alle omroepen houden een grote inzamelingsactie. Er wordt 36 miljoen euro opgehaald voor noodhulp en de wederopbouw. Nu, twee jaar na Haiyan, kijkt NOS-presentator Herman van der Zandt wat er met het Giro555-geld is gebeurd.

In 36 miljoen… en toen? Wat er gebeurde met uw Giro555-gift voor de Filipijnen volgt Van der Zandt het spoor van verwoestende tyfoon Haiyan. Zijn reis begint in Guaiuan op het uiterste puntje van het eiland Samar, waar Haiyan aan land kwam. Daarna reist hij via Basey, Tacloban en Sicogon, naar Panay en bezoekt verschillende hulpprojecten om te kijken of het Giro555-geld verschil heeft gemaakt. Van der Zandt spreekt met hulpverleners als Jan Willem Wegdam, die vanuit ontwikkelingsorganisatie Cordaid huizen bouwt op rampplekken. Ook ontmoet Van der Zandt Filippino’s die de tyfoon overleefden en hebben leren leven met natuurgeweld.

NPO 1, 22.15 UUR

Geef jij altijd aan een goed doel in noodsituaties?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>