Nieuws
484272
Nieuws

Meer Nederlanders hebben mobiel abonnement

HOUTEN - Steeds meer Nederlanders nemen een abonnement voor het gebruik van de mobiele telefoon. Vooral het zogeheten sim only profiteert van het dalend aantal prepaid-gebruikers. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper, waarvan de resultaten zondag bekend werden gemaakt.

Eind vorig jaar had circa 77 procent van de Nederlanders een mobiel abonnement. Dat aantal is krap een jaar later gestegen naar 82 procent. Ruim een derde van de Nederlanders maakt daarbij gebruik van een sim only-abonnement.

Een combinatie van een abonnement en een gratis telefoon blijft het meest gewild. Bijna de helft van de Nederlanders kiest voor een dergelijke combinatie.

Kosten

Tele2 en Hollandsnieuwe zijn met name bij jongeren populair. Ouderen kiezen relatief vaker voor Telfort en Simpel. De top drie bestaat evenwel in alle leeftijdscategorieën uit KPN, T-Mobile en Vodafone.

Overigens wordt bij het afsluiten van een abonnement steeds vaker op de kosten gelet. Voor krap de helft van de consumenten was dit een reden al dan niet een overeenkomst aan te gaan. Eind 2014 was de prijs voor 43 procent reden om in zee te gaan met een aanbieder.

In de afgelopen twee jaar heeft 40 procent een overstap gemaakt naar een andere aanbieder. Klanten van T-Mobile en Vodafone blijven hun provider het meest trouw. Minstens de helft van hen zit al langer dan vier jaar in het klantenbestand.