Nieuws
484329
Nieuws

Relatiebemiddeling superrijken gat in de markt

Miljonairs op vrijersvoeten

Voor rijke en machtige vrijgezellen is het zo makkelijk nog niet om een partner te vinden. Om gelijkgestemde zielen te ontmoeten en golddiggers buiten de deur te houden, richtte de Belgische koppelaarster Inga Verbeeck een relatiebemiddelingsbureau op.

Jean (niet zijn echte naam, want anders had hij wel gewoon met zijn foto op Lexa of Relatieplanet gestaan) is anderhalf jaar geleden gescheiden. De kwieke 65-jarige vrijgezel – keurige wollen trui, modieuze bril, vlotte spijkerbroek – had een aantal goedlopende modezaken en is een bekend gezicht in zijn woonplaats Terneuzen. Hij zoekt een partner die niet op zijn naam of zijn geld uit is, en op barkrukken hangen 'is zijn ding niet’, vertelt hij op Verbeecks hoofdkwartier in Antwerpen.

Lidmaatschap van 10.000 euro

Via een vriend hoorde hij van Berkeley International, een high class relatiebemiddelingsbureau. Alleen al het lidmaatschap kost 10.000 euro per jaar, daar komt afhankelijk van de diensten nog een bedrag van 5000 tot 15.000 euro bij. „Een smak geld, maar als dat nodig is om een leuke vrouw te vinden, heb ik dat er graag voor over”, vertelt hij. „Ik vind het een groot voordeel dat alles heel discreet gaat. Noem me bekrompen, maar ik wil het niet aan de grote klok hangen.”

De Belgische zakenvrouw Inga Verbeeck (36) begon vijf jaar geleden bij 'matchmaker’ Berkeley International en klom op tot het hoofd van de Europese afdeling. Zij nam haar medewerksters en klantenbestand mee en begon haar eigen matchmakingsbureau Ivy. Het bureau heeft nu rond de negenhonderd klanten, waarvan honderd Nederlanders.

Levensstijl

Elitair? Verbeeck vindt van niet. „Onze klanten werken hard om er een bepaalde levensstijl op na te houden. Zij willen iemand die zich ook een fijne vakantie kan veroorloven, want het is vervelend om altijd voor de ander te moeten betalen. We hebben ook klanten die met een bepaald soort partner thuis moeten komen, omdat hun familie het anders niet accepteert.”

Lees het hele verhaal hier.