Nieuws
485288
Nieuws

Recept | PaTESSerie

Gemakkelijke chocoladetruffels

Zoetigheid maken én het dan ook nog fotograferen, hier in Peru vinden ze het maar raar. Ze zijn niet gewend om thuis te bakken en dan zien ze zo'n buitenlandse steeds in de weer met brood, gebak en een camera. Al zijn de kinderen wél erg blij met mijn baksels. Toen ik met deze chocoladetruffels op de proppen kwam, had ik al snel een hele schare jeugdige fans.

Ik tref het hier maar in Ollantaytambo, Peru.  Het chocolademuseum - met winkel - zit slechts een straat van mij verwijderd. Ik heb dus dagelijks toegang tot heerlijke chocolade en dat is gevaarlijk lekker. Het is dan ook best raar dat er in Peru nog niet veel eigen chocolade gemaakt wordt.

Lekker én eenvoudig

Gelukkig wordt in het chocolademuseum wél zelf chocolade gemaakt en de kwaliteit is goed. Ideaal dus om daar deze heerlijke chocoladetruffels van te maken. Hoofdbestanddeel: chocolade. Je kunt je voorstellen dat hoe beter de chocolade is, deste lekkerder deze truffels ook zijn. Het leuke van deze truffels is, is dat je er zo goed mee kunt variëren en ze heel eenvoudig te maken zijn.

Jeugdige fans

De truffels waren hier dan ook zo klaar. Het fotograferen is echter andere koek. Er is weinig licht in het hotel waar ik werk en in het Incahuis waar we wonen. Schiet dan maar eens een mooi plaatje. In de straten rondom het hotel is het vaak beter fotograferen en dus loop ik regelmatig heen en weer van hotel naar Incawoning of een locatie buiten.

Dienblad vol met lekkers, camera in de aanslag. Toen ik voor de derde keer langskwam deze dag en de jongens de truffels met spikkels op het dienblad zagen, waren ze niet meer weg te slaan. Toen de juiste foto geschoten had, kon ik dan ook niet anders dan uitdelen. Ik geloof dat ik nu fans voor het leven heb hier!

Overheerlijke en gemakkelijke chocolade truffels

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 25 truffels

 • 250 gr melkchocolade van goede kwaliteit
 • 100 ml slagroom
 • 1 tl (gezouten) boter

voor decoratie en/of vulling

 • sprinkels
 • cacaopoeder
 • gehakte nootjes
 • dulce de leche of karamelblokjes

Bereidingswijze

 1. Maak de ganache
 2. Hak de chocolade in hele kleine stukjes en doe in een glazen schaal.
 3. Breng de room aan de kook en giet deze over de chocolade.
 4. Roer goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is en er een mooie egale massa onstaat. Is de chocolade nog niet volledige gesmolten, dan kun je de glazen kom boven een pan met water zetten wat net aan de kook is (au-bain-marie) en al roerend alsnog laten smelten. 
 5. Roer de roomboter erdoor en eventueel een vulling of extra smaakstof, zoals bijvoorbeeld rum, vanille, cacaonibs etc.
 6. Doe de chocolade in een afgesloten bakje en zet een nacht in de koelkast.
 7. Haal de chocoladeganache uit de koelkast.
 8. Haal met een theelepel of een meloenbolletjessteker een bolletje chocolade uit de ganache. Rol het tussen je handen tot een mooie ronde truffel en leg opzij. Maak zo ook de rest van de truffels. Je kunt eventueel de truffels vullen met een nootje of karamel.
 9. Voor het decoreren doe je de cacao, de sprinkels of de heel fijn gehakte nootjes in een bord. Rol daar de truffels door totdat ze mooi volledig bedekt zijn.
 10. Laat ze in de koelkast weer even opstijven. Haal ze vlak voor serveren uit de koelkast.

Over PaTESSerie

Dingen lopen altijd anders dan verwacht, ondervond foodblogger Tessa Couperus (41) aan den lijve. Momenteel reist ze al bakkend door Zuid-Amerika op zoek naar de beste ingrediënten voor haar eigen zaak. Recepten die ze tijdens haar reizen tegenkomt, deelt ze op haar blog PaTESSerie.com. En nu ook op VROUW.nl: zodat iedereen kan genieten van deze wereldse heerlijkheden, met vandaag: Arroz con Leche.