Nieuws
485530
Nieuws

Krantenbericht

'O, dat is de moeder van die Dave Roelvink'

De wereld van Lucienne Kenter (52) stortte in toen ze een jaar geleden hoorde dat haar zoon Dave Roelvink (21) opnieuw was gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een sieradenroof en seksvideo. De media-aandacht had grote impact op het hele gezin.

Het was een klap in mijn gezicht. Dit kon gewoon niet waar zijn. Mijn ex Dries, met wie ik na de scheiding nog maar mondjesmaat contact had, belde me op. ‘Dave is op een feestje geweest bij iemand thuis. Wat er precies is gebeurd, weet ik niet, maar het is helemaal uit de hand gelopen.’ Toen ik hoorde dat er spullen weg waren en er een seksfilmpje online stond, schrok ik me helemaal kapot. Ik ken mijn kind. Dries en ik hebben Dave en Donny (17), normen en waarden meegegeven: je blijft van andermans spullen af, je werkt voor je geld en je gaat respectvol met vrouwen om. Dit paste daar niet bij.

In de periode ervoor heb ik me wel zorgen gemaakt om Dave. Het ontbrak aan structuur in zijn leven. Hij deed wat modellenwerk, maar had geen vaste baan. Hij woonde deels bij mij, deels bij zijn vader, en was veel op stap met vrienden. Ook met jongens die Dries en ik niet kenden of bij wie we onze bedenkingen hadden. Vaak kwam hij ’s ochtends vroeg pas thuis en lag dan lang in zijn bed. Het irriteerde me mateloos, moest hem letterlijk uit zijn bed trekken en onder de douche schoppen.

Dan gebeurt zoiets en stort je wereld in. In eerste instantie heb ik vreselijk gehuild. We zijn rond de tafel gaan zitten met Dave: ‘Wat is er nou precies gebeurd? En wat bezielde je?’ Nou, hij was op stap geweest, dat meisje vond hem leuk en ze zijn met een groep vrienden naar haar huis gegaan. Hij benadrukte dat hij geen spullen had gestolen en dat geloofde ik. Mijn zoon is geen dief. Dries en ik hebben altijd hard gewerkt, de jongens kwamen niets te kort. Dave ging ook met vrienden om van wie de ouders rijk waren, nooit verdwenen er spullen. Maar dat filmpje met dat meisje, Melissa, was verschrikkelijk. Ik heb het maar voor de helft gekeken: het is niet leuk om te zien hoe je zoon met een meisje bezig is. We hebben er veel over gesproken. Het had nooit mogen gebeuren. Maar dat die filmpjes uitkwamen, hebben die zogenaamde vrienden gedaan. Zo gaat dat in deze tijd: voor je het weet, sta je op social media, helemaal als je bekend bent. We vonden het ook heel naar voor Melissa. Konden ons helemaal voorstellen dat haar ouders pislink waren op Dave. Als het onze dochter was geweest, zouden we ook gek worden. Dries heeft daarom nog contact gezocht met haar vader.

Gearresteerd

Niemand was op dat moment zoveel in het nieuws als Dave. Opeens stortte iedereen zich op mijn kind. Dat was heel zwaar. Het ergste vond ik om te lezen wat mensen hem op social media allemaal toewensten. Hij zou een viezerik, verkrachter en zelfs een psychopaat zijn. Daar heb ik nachtenlang om gehuild. Ik had ook het gevoel dat iedereen op straat dacht: ‘O, dat is de moeder van die Dave Roelvink.’ Mensen maakten er geintjes over: ‘Wat voor horloge heb je om?’ ‘Heb je al een nieuw bubbelbad in de tuin?’ Daar kon ik wel tegen. De negatieve reacties kwamen gelukkig alleen van mensen die ons niet kenden. Vrienden en collega’s zagen dat ik er stuk van was.

Dave werd bij mij thuis gearresteerd en geboeid afgevoerd. Alsof ik in een slechte film was beland, werd. Ik schaamde me dat de politie voor de deur stond. Drie dagen zat Dave vast, maar eenmaal weer thuis, begon het pas. Dave had angsten, er ging van alles door zijn hoofd. Hij vond het vreselijk mij te zien huilen, wetende dat hij de oorzaak was. Ik heb nachtenlang met hem gepraat. Viel ik om vijf uur in slaap en als ik wakker werd, zat hij nog in de kamer tv te kijken. Hij zat er helemaal doorheen, tegen het depressieve aan. Ik raadde hem aan met een psycholoog te praten. Dat heeft hij gedaan, maar dat was het niet voor hem.

Reality-serie

De reality-serie De Roelvinkjes heeft voor een omslag gezorgd. Dries vroeg of ik eraanmee wilde doen. Dat heb ik gedaan omdat ik geloofde dat het goed zou zijn voor Dave, dat hij zo uit die negatieve spiraal zou komen. En zo is het gegaan. Voor de opnames had Dave nergens zin meer in, zat alleen nog maar binnen. Dacht dat niemand hem nog zou willen aannemen. Dankzij de serie is hij aan de slag gegaan met zichzelf en gaan dj-en. Hij had weer een doel in zijn leven. Ook zagen mensen nu eindelijk wat voor een gezin wij zijn. We kregen veel leuke reacties.

Heeft jouw kind ook iets gedaan wat niet door de beugel kan? En hoe ga je daarmee om? Praat mee!

Benieuwd naar het hele interview? Die lees je in het VROUW magazine!