Nieuws
485678
Nieuws

Oproep

Catering in de trein

Wat vindt u van de zogenoemde railcatering in de trein? Ik kreeg veel klachten binnen als zou deze service moeilijk te vinden zijn. En ook het assortiment zou wel wat uitgebreider mogen! U wilt sap en een gezonde snack in plaats van bier en een bifi-worstje.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik al jarenlang geen Nederlandse trein meer van binnen heb gezien. Mijn laatste herinneringen stammen uit de tijd dat er nog honkebonk zo’n karretje door de paden werd voortgeduwd, waaruit je dan een kop koffie en een gevulde koek of een stroopwafel kon kopen.

Dat werd op een gegeven moment afgeschaft omdat de NS moest toeleggen op deze service voor de reiziger. Na een storm van protest riep de het bedrijf vervolgens de railcatering in het leven. Deze dames en heren, in vacatures omschreven als ‘social hero’,  lopen met een soort buikrugzak door de trein om iedereen desgewenst van een bekertje warme drank te voorzien.

Zoals altijd verbaas ik me over het grote verschil tussen reizen met trein en reizen met het vliegtuig. Vorige week vloog ik naar Londen en was amper drie kwartier in de lucht. De stewardessen schoten met rode konen door het gangpad om ons maar vlug-vlug te voorzien van een drankje en een zakje met 11 chipjes erin (ik heb ze geteld).

Bij vliegen is een snack een must, in de trein is het blijkbaar puur geluk als je iemand vindt die je van een drankje kan voorzien. Want de railcateraars blijken zich lang niet op alle trajecten te bevinden. Wat zijn uw ervaringen? Mag het meer, mag het vaker, mag het lekkerder, mag het uitgebreider? Moet er een vind-de-railcateraar-app komen?

U kunt mij ook mailen op checkpoint@telegraaf.nl