Nieuws/Binnenland
485709910
Binnenland

Man (22) die inreed op groepje jongeren Deventer vrijgelaten

DEVENTER - De 22-jarige man die zaterdagavond werd aangehouden voor het inrijden op een groepje jongeren in Deventer is op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft besloten hem niet voor te geleiden bij de rechter-commissaris.

Volgens het OM zijn er op dit moment onvoldoende aanwijzingen dat de man met opzet op de groep is ingereden. Het onderzoek naar de zaak loopt nog en de man blijft verdachte. Hij wordt onder meer verdacht van gevaarlijk rijgedrag en joyriding. Ook had hij drugs op.

De automobilist reed zaterdagavond met hoge snelheid in op een groep jongeren met scooters en een auto. Door de aanrijding op een bedrijventerrein raakten twee vrouwen uit Deventer (19 en 17 jaar) en een 19-jarige vrouw uit Twello gewond.

’Scooters door de lucht’

De politie meldde eerder dat de man drugs had gebruikt, maar niet had gedronken. Toen hij inreed op de jongeren, wilde hij er daarna weer vandoor gaan. Hij werd tegengehouden door de geschrokken slachtoffers. „De scooters vlogen door de lucht. Niet normaal”, verklaarde een van de jongeren naderhand tegen lokale media.