Nieuws/Binnenland
485749058
Binnenland

Urker kotter gezonken voor Franse kust, bemanning gered

URK - Een Urker kotter is woensdagavond voor de Franse kust omgeslagen en gezonken. De vijfkoppige bemanning zou gered zijn. Dat bevestigt de gemeente Urk aan Omroep Flevoland. Burgemeester van Urk Cees van den Bos schrijft op Twitter dat hij „onuitsprekelijk dankbaar” is dat de volledige bemanning gered is.

Het verwerkingsdek van de kotter was volgelopen met water, en het wegpompen lukte niet meer. Het lukte de schipper wel om alarm te slaan. De bemanning ging daarna snel van boord, zegt de gemeente. Vier bemanningsleden konden overstappen op een andere kotter, de vijfde opvarende werd door een helikopter uit zee gehaald.

Ook wethouder Freek Brouwer is dankbaar dat de bemanning van de UK160 gered is. „Vier bemanningsleden zijn door de UK242 van boord gehaald, één door een helikopter”, zo schrijft Brouwer op Twitter.

Begin december sloeg er ook al een viskotter uit Urk om. Toen zonk de UK171 ten noorden van Schiermonnikoog. De drie opvarenden bleven ongedeerd en werden opgepikt door een andere viskotter.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop