Nieuws/Binnenland
486161
Binnenland

Sony pakt groots uit in Parijs

Tijdens een twee uur durende persconferentie van Sony tijdens de Paris Games Week passeerden 20 games de revue, waarvan negen voor het eerst aangekondigd werden. Zo is Quantic Dream bezig met de nieuwe titel Detroit en onthulde Polyphony Digital diens racegame Gran Turismo Sport.

Detroit, van de makers van Heavy Rain en Beyond Two Souls, draait om de androïde Kara die door een fout kan ontsnappen en geniet van haar vrijheid. In een samenleving die zich steeds meer afkeert van robots, probeert zij haar eigen plaats en identiteit te vinden.

Driveclub brengt motoren naar de racegame Driveclub Bikes kan voor €14,99 als uitbrieding van de bestaande game aangeschaft worden en voor €19,99 als losstaande titel. Er zijn 12 motoren beschikbaar, waaronder Yamaha, Ducati, Kawasaki, Honda en BMW.

Ook third-party ontwikkelaars kregen de nodige aandacht tijdens het event. Zo kwam Yoshinori Ono aankondigden dat Street Fighter V op 16 februari exclusief verschijnt voor de PlayStation. Liefhebbers van vechtgames kunnen hun hart ophalen, want ook Tekken 7 werd onthuld.

Michel Ancel, de man achter Rayman en Beyond Good & Evil, toonde de eerste gameplay beelden van Wild. De game draait om de relatie tussen mens en de natuur. De speler kan hulpen inroepen van dieren of bezit van hen nemen en spelen als beer, konijn of slang.

Virtual reality

Sony zette ook de PlayStation VR in de spotlight. Zo werd het vervolg aangekondigd op de horrorgame Until Dawn. Dankzij virtual reality zit je in Until Dawn: Rush of Blood, van ontwikkelaar Supermassive Games, zelf midden in de actie. In de nieuwe game van Crytek, Robinson: The Journety, sta je letterlijk oog in oog met dinosaurussen.