Nieuws
486495
Nieuws

Kinderboek Isa Hoes en Vlinder Kamerling wordt verfilmd

De filmrechten van het nog te verschijnen kinderboek Engel van Isa Hoes en haar 11-jarige dochter Vlinder Kamerling zijn verkocht.

Het boek Engel geschreven door Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling wordt in 2016 uitgegeven door Kluitman. De filmrechten van het kinderboek zijn inmiddels verkocht aan Danielle Raaphorst van Incredible Film, zo meldt  literair agent Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literair agentschap.

Hoes zal zelf als creative producer verbonden zijn aan de film, wat betekent dat ze mee zal denken over zaken als script en cast. Het project is een reünie voor haar en producent Danielle Raaphorst, die eerder samenwerkte met de succesvolle film De ontsnapping.

"Engel is nog niet af, maar gelukkig heb ik wel al stukken mogen lezen en heeft Isa er met veel enthousiasme over verteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een geweldig boek wordt." De producent kijkt uit naar haar nieuwe samenwerking met Hoes.

"Dit is een avontuur dat ik heel graag met Isa aanga. Het voelt goed. Het maakt me zo enthousiast dat ik niet kan wachten ermee aan de slag te gaan”, aldus Raaphorst.

Dochter

Engel is een samenwerking tussen Isa en haar 11-jarige dochter Vlinder. Moeder en dochter zijn momenteel nog volop bezig met het manuscript. “Wat een fantastisch nieuws,” zegt Hoes, “ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een kinderboek zou schrijven, en nu is er ook nog een filmdeal voordat het boek ook maar in de schappen ligt!”

Ook uitgeverij Kluitman is zeer verheugd met het nieuws. Volgens uitgever Mariska Budding is de deal “een geweldige boost voor auteur, boek en uitgeverij.”

Boek

Engel gaat over een jong meisje dat speciale krachten heeft: ze kan wensen vervullen, maar alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt haar gave te zijn kwijtgeraakt. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan.

 

Isa Hoes brak in 2013 door als auteur met haar boek Toen ik je zag, over haar leven met Antonie Kamerling. Het boek werd onder andere genomineerd voor de NS Publieksprijs en voor de Psyche Media Prijs. Er zijn inmiddels meer dan 300.000 exemplaren verkocht.