Nieuws
486893
Nieuws

Oprah stapt in Weight Watchers

NEW YORK (AFN) - Weight Watchers hoopt op het 'Oprah-effect', met het binnenhalen van de tv-ster als boegbeeld. Boeken die de tv-ster aanprijst staan ook in no time bovenin de bestsellerlijsten, dus mogelijk lukt het haar ook om de afslankmethode weer vleugels te geven.

Televisiester Winfrey heeft een ,,substantieel" belang genomen in Weight Watchers International. Ook zal de talkshowhost, actrice, producer en ondernemer zitting nemen in het bestuur van het bedrijf.

De stap had al meteen effect: in de voorbeurshandel stegen de aandelen Weight Watchers dik 38%.

Oprah gaf in een toelichting aan te geloven in het concept Weight Watchers. Naar eigen zeggen heeft het concept haar ook geholpen in de strijd tegen de kilo's, wat voor haar mede reden is om in het dieetbedrijf te investeren.

De wereldberoemde presentatrice krijgt een belang van 10% in de onderneming. Daarnaast zou ze een optie hebben voor nog eens 5% van de aandelen.

Weight Watchers kampt al langere tijd met tegenvallende resultaten. Mensen die willen afvallen gebruiken eerder gratis apps dan het Weight Watchers-programma. Afgelopen boekjaar daalde de winst van de onderneming met meer dan 50%. Sinds januari verloor het bedrijf bijna driekwart aan beurswaarde.