Nieuws/Binnenland
486895494
Binnenland

Huisartsen: vaccinatiebrief Viruswaarheid in de prullenbak

ROTTERDAM - Huisartsen en medisch specialisten hebben een brief gekregen van Viruswaarheid waarin de actiegroep waarschuwt voor coronavaccinaties. Er zouden in totaal zo’n vijfduizend medici zijn aangeschreven. Volgens huisartsenvereniging LHV belandt de brief bij velen regelrecht in de prullenbak.

Huisartsen reageren verbaasd op de brief, zegt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). „We hebben er tientallen meldingen over gekregen.” Volgens de huisartsenvereniging is de brief in een aantal gevallen op privéadressen van artsen bezorgd.

De brief is ondertekend door ’Artsen Team Viruswaarheid’. „Wij willen u erop wijzen dat u ten alle tijde aansprakelijk gesteld kan worden”, staat er, „indien zou blijken dat u onvolledige informatie heeft verschaft aan uw patiënten/ingeschrevenen voorafgaande aan de injectie.”

Vermeende bijwerkingen

Ook worden in de brief ernstige bijwerkingen opgesomd van de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech. De groep draagt ook zogenaamde alternatieven aan voor coronavaccins, waaronder hydroxychloroquine en vitamine D.

Volgens de woordvoerster van de LHV vinden huisartsen de brief „totaal niet boeiend” en is deze vooral in de prullenbak beland. Ook over de toon van de brief is geen onrust, zegt zij. Niet artsen maar farmaceuten zouden verantwoordelijk zijn voor mogelijke bijwerkingen van een vaccin. Huisartsen verzorgen wel voorlichting en die is op orde, laat de vereniging weten aan de NOS.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop