Nieuws/Nieuws

Keith Richards werd niet creatiever door dope

Keith Richards vindt dat gebruik van drugs de creativiteit niet positief beïnvloeden. De Rolling Stones-gitarist zei in een interview op BBC radio over zijn jarenlange drugsgebruik: "Ik heb nooit gevoeld dat het iets deed voor mijn creativiteit. Het heeft me heel wat nachten wakker gehouden omdat ik op zoek moest naar het spul."

Hij voegt er aan toe: "Ik moest ermee stoppen omdat ik me realiseerde dat het experiment al te lang duurde. Sommige mensen kunnen ermee omgaan en andere niet. Als de drugs belangrijker worden dan de muziek dan heb je het gevecht verloren."

De 71-jarige veteraan had het ook over het moment in 1979 dat zijn tien maanden oude zoontje Tara overleed en hij twee uur later toch het podium op ging. "Het was zo'n schok op dat moment...ik kreeg een telefoontje in Parijs dat hij in Geneve was overleden. En ik voelde dat ik gek zou worden als ik de show niet zou doen. Ik dacht: 'Als ik hier blijf zitten en niets doe, sta ik niet voor mezelf in.' Misschien was het een soort van zelfbescherming. Het was heel, heel zwaar. Ik voelde dat ik het podium op moest. Ik wou mijn gedachten en gevoelens tot na de show bewaren."

'Riffmaster' wil volgend jaar weer een album opnemen met zijn bandleden van The Rolling Stones: Mick Jagger, Charlie Watts en Ron Wood. In een interview met Entertainment Weekly zei hij: "Nadat we de optredens in Zuid-Amerika in februari en maart 2016 achter de rug hebben, zou ik heel graag in april de studio in gaan. Maar ik weet hoe de jongens zijn. Als ze klaar zijn met een tour, willen ze helemaal niets doen!"

 

Lees meer over