Nieuws
486910
Nieuws

Sarena bakt het best

Amsterdam - Ze wachtte tot het allerlaatste uur met haar inschrijving en nu is ze nog winnares van dé tv-wedstrijd van dit moment ook: communicatieadviseur Sarena uit Muntendam mag zich de beste thuisbakker van Nederland noemen.

Ze won de derde editie van kijkcijferhit Heel Holland bakt. En dat terwijl ze lang aarzelde of ze wel wilde meedoen aan het programma. „Eigenlijk wilde ik niet op televisie.”

Gefeliciteerd! Hoe blij ben je dat je je mond niet langer hoeft te houden?

„Heel erg blij! Het is zo’n opluchting. Alleen mijn familie kende de uitslag van de finale, maar nu mogen ook mijn vrienden het weten. En ik hoef geen smoezen meer te bedenken voor alles waar ik als winnaar mee bezig ben. Zoals mijn Italiaanse bakboek, met recepten van mijn oma uit Italië en natuurlijk die uit het programma, dat in februari verschijnt.”

Jij was favoriet, heb je dat zelf ook zo ervaren?

„Achteraf misschien, maar toen we de finale ingingen zeker niet. Het was zo spannend: het kon toen nog echt alle kanten opgaan. Als je de highlights van de afgelopen acht weken achter elkaar gemonteerd ziet, lijkt het me misschien makkelijk te zijn afgegaan. Maar het was allesbehalve een inkoppertje voor me.”

Wat ga je nóóit meer bakken?

„Macarons, dat is niet mijn ding. Ik vind het niet leuk om te maken, kan het niet goed en echt bijzonder lekker zou ik het ook niet noemen. Ik dacht dat ik de dans was ontsprongen tot we in de finale toch nog de opdracht kregen ze te maken. Ik zou er eens voor op les moeten. Maar eigenlijk denk ik dat ik ze uit vrije wil helemaal niet meer ga maken.”

Je voorgangers Rutger en Menno kregen liefdesverklaringen en brachten eigen bakboeken uit. Ben je klaar voor het BN’erschap en het mediacircus dat daarbij komt kijken?

„Gelukkig heb ik de laatste tijd al een beetje aan het idee kunnen wennen. Ik probeer me er mentaal op voor te bereiden, maar misschien moet je het maar gewoon laten gebeuren. Ja, ik heb inderdaad tot het laatste uur getwijfeld aan mijn deelname omdat ik niet per se in de schijnwerpers hoef. Pas op 31 januari om elf uur ’s avonds schreef ik me in omdat ik zo opzag tegen het ’op tv zijn’. Die camera’s, dat leek me niets voor mij. Dat hoeft voor mij niet. Nou ja, hoefde dus. Het is allemaal niet zo erg als gedacht.”