Nieuws/Binnenland
487197
Binnenland

Politie Curaçao zoekt schietgrage Venezolanen

WILLEMSTAD - Na een klopjacht heeft de politie op Curaçao twee Venezolaanse vrouwen aangehouden die iets te maken hebben met een schietpartij donderdagochtend (lokale tijd) waarbij twee politieagenten gewond raakten. Naar een derde verdachte, een man, wordt nog gezocht. In verband met de zoektocht zijn grenscontroles verscherpt en waren de foto's van de drie over het eiland verspreid.

Donderdagochtend vroeg werd een auto tijdens een politiecontrole aangehouden. Nadat de auto was gestopt, werd er gericht op twee agenten geschoten, waarna de auto wegscheurde. Beide agenten, een man en een vrouw, liggen in het ziekenhuis. Ze zijn zwaargewond, maar hun toestand is stabiel.

De schietpartij heeft tot veel reacties geleid. Volgens de lokale politievakbond NAPB laat de schietpartij zien dat politieagenten op straat dagelijks gevaar lopen en beter moeten worden beschermd met onder meer kogelvrije vesten.

Minister van Justitie Nelson Navarro heeft de politie op het hart gedrukt dat agenten gericht moeten schieten zodra ze gevaar lopen.