Nieuws/Binnenland
487302
Binnenland

Rijksmuseum zet bezoekers aan het tekenen

AMSTERDAM - Het Rijksmuseum in Amsterdam hoopt dat bezoekers dit weekend hun smartphone even in hun jas laten zitten. Het museum nodigt iedereen uit om tekenend de museumzalen in te gaan en "zo beter te leren kijken naar de schoonheid van kunst en geschiedenis". Bij binnenkomst krijgen bezoekers een gratis schetsblok en een potlood waarna zij aan de slag kunnen.

Het is de aftrap van de campagne #hierteekenen van het Rijksmuseum. Een museumbezoek is vandaag de dag "vaak passief en oppervlakkig" omdat mensen geleefd worden door mobieltjes en media, stelt het Rijks. "In ons vluchtige bestaan beseffen we niet altijd hoe mooi iets kan zijn", verklaart directeur Wim Pijbes. "We vergeten écht goed te kijken. Tekenen helpt daarbij, want door te tekenen zie je meer."

Onder de noemer 'The Big Draw' organiseert het museum zaterdag en zondag allerlei tekenactiviteiten, zoals een cursus zeventiende eeuwse bloemstillevens tekenen. Voortaan is het elke zaterdag 'Teekendag' en kunnen bezoekers een schetsboekje halen bij de informatiebalie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd