Nieuws/Binnenland
487772
Binnenland

Veronicaschip komt op voor vluchtelingen

AMSTERDAM - Het voormalige zendschip van Veronica, dat ligt aangemeerd aan de NDSM-pier in Amsterdam, gaat ontmoetingen organiseren tussen Nederlanders en vluchtelingen. Er komen netwerkdagen met vrijwilligers en werkgevers, maar mensen kunnen ook samen met vluchtelingen activiteiten ondernemen, zoals een kop koffie drinken of een wandeling maken.

Het initiatief 'Ontmoet een vluchteling' is bedacht door Nimet Akdemir, directeur van het Veronicaschip. Alle Nederlanders die iets willen doen voor vluchtelingen, kunnen zich aanmelden via de website ontmoeteenvluchteling.nl. "Daardoor geef je een signaal af dat wij als Nederlandse samenleving een sociaal vangnet kunnen en willen vormen", zegt Akdemir. "En tegelijkertijd is het bedoeld om de negatieve beeldvorming over vluchtelingen te nuanceren."

Inmiddels hebben zich al zo'n 1600 Nederlanders aangemeld. De ontmoetingen vinden deels plaats op het Veronicaschip, maar kunnen bijvoorbeeld ook plaatsvinden in een opvangcentrum voor vluchtelingen.