Nieuws
487921
Nieuws

Wat staat er deze week in VROUW magazine?

Paul de Leeuw: 'Ik ben nu 14 kilo kwijt'

Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 44 terugleest.

Interview Paul de Leeuw: "Ik ben nu 14 kilo kwijt"

 

In zijn vlog Kun je het al zien? deelt Paul de Leeuw (53) zijn dagelijkse worsteling met zijn gulzigheid en gezondheid. Nederlands meest bekende jojo-er is dankzij zijn nieuwe eetregime fitter dan ooit.

''Er staan nu ook dingen in mijn koelkast die ik vroeger nooit zou hebben gekocht. Geitenyoghurt en sojamelk bijvoorbeeld. En dat bevalt me prima. Geitenyoghurt met fruit is een uitstekend ontbijt. Als ik dit jaar heb volgehouden is mijn lichaam gereset. Dann mag ik alles weer. Maar ik denk nu: waarom zou ik? Ik zou wel gek zijn, toch? Hoewel ik dan waarschijnlijk wel weer af en toe een biefstukje eet met een glas rode of witte wijn."

>> Benieuwd naar het interview met Paul? Je leest het deze week in VROUW Magazine.

Hele gezin aan het Paleodieet

 

Diana Zeelenberg (33) lag hele dagen op bed en kon nauwelijks nog zorgen voor haar kinderen Sara (6) en Luca (3). Tot ze anderhalf jaar geleden besloot haar voedingspatroon om te gooien en het Paleodieet te volgen. En het hele gezin doet mee.

"Ik wilde niet een moeder zijn die altijd maar ziek is, alleen nog maar op de bank kon liggen, dus ging ik einde raad naar een natuurarts. Uit het labonderzoek bleek dat mijn darmen flink waren ontstoken, ik een glutenintoleratie had opgebouwd en mijn darmflora was verstoord. Ik had al eerder over het Paleodieet gelezen. Dat is gebaseerd op wat onze voorouders aten: vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden."

>> Meer lezen Diana en het Paleodieet? Dat lees je in VROUW Magazine.

Slaan we niet een beetje door?

 

Na haar kennismaking met de 'komkommerkrokodil' weet journalist Hester Zitvast het zeker: we slaan door met de heersende gezondheidshype. Dat zelfs kindertraktaties aan banden worden gelefd, gaat haar veel te ver.

"Ze waren bloedserieus, de twee moeders die ik een paar jaar geleden bij de groenteafdeling (waar anders) van de supermarkt tegenkwam. Ik ving flarden op van hun vurig betoog: het was toch afschuwelijk, kinderen die al om tien uur 's morgens chips uitgedeeld kregen, terwijl er zoveel gezonde alternatieven waren? Een komkommerkrokodil, bijvoorbeeld. Ik schoot in de lach, waarop ze mij verstoord aankeken en even stilvielen.">> Benieuwd naar het hele verhaal van Hester? Je leest het deze week in VROUW Magazine!

Aan ons lijf geen e-nummer

Alle drie letten ze streng op hun eten. Geen suiker, wel zadencrackers. Geen gluten maar gojibessen. En als anderen dat maar overdreven, lastig of 'ongezellig' vinden - jammer dan!Corinne Weijschedé (47): "Sinds zes maanden eet ik plantaardig, dus geen kaas, zuivel en dierlijke producten. In het weekend eet ik wel vis. Koolhydraten haal ik uit groenten en fruit en calcium uit peulvruchten, noten en zaden. Sindsdien heb ik minder last van mijn prolle;bare darm, mijn spijsvertering is verbeterd en ik heb veel meer energie.">> Benieuwd naar de verhalen van Corinne, Sandra en Claartje? Je leest het deze week in VROUW Magazine. 

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>