Nieuws
488173
Nieuws

Columbus; eerste omgekeerde planetarium van de wereld

Het Museumplein in Kerkrade is vanaf zondag 25 oktober twee publiekstrekkers rijker. Buiten het bestaande wetenschapsmusem ’Continium Discovery Center’ vindt u nu ook 'Columbus Earth Theater' en 'Cube Design Museum'. Kerkrade krijgt met Columbus het eerste omgekeerde planetarium van de wereld en met Cube het eerste designmuseum van Nederland.

Bezoekers kunnen in ’Earth, our planet, our home’ voor de eerste keer zien wat tot nu toe slechts 500 astronauten hebben gezien; de blik vanuit de ruimte op aarde. Columbus is een bolvormig gebouw dat voor de helft boven het maaiveld uitsteekt en voor de andere helft onder de grond verborgen zit. In de onderste helft van de bol bevindt zich het earth theater. Vanaf twee ringvormige balkons met glazen vloeren kijkt u op een holle megaprojectie met een doorsnede van 16 meter. In de bovenste helft van de bol, onder de koepel, bevindt zich een cirkelvormig auditorium. Hier huist het eerste National Geographic 3D Theater van Europa waar films van National Geographic worden getoond.

www.columbusearththeater.nl

 

 

Cube

In Cube, de zes verdiepingen tellende kubus, maakt u kennis met nieuwe technologie en onderzoekt u wat wetenschap voor ons leven betekent. In tegenstelling tot andere design musea laat Cube niet alleen design zien; het wordt ook een plek waar kennis wordt gedeeld en nieuwe inzichten tot leven komen.

www.cubedesignmuseum.nl

 

Continium

Na ruim een jaar dicht te zijn geweest gaat het bestaande museum Continium zondag weer open voor publiek. In Continium draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. Hier ziet u zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations.

www.continium.nl