Nieuws
488232
Nieuws

Seksuologe Eveline Stallaart

'Dit zijn echte libidokillers'

Naar aanleiding van de lancering van Viagra voor vrouwen in Amerika afgelopen weekeinde vroegen we aan jullie welk cijfer je jouw eigen libido geeft. Van de 368 vrouwen die de poll beantwoordde geeft maar liefst 13 procent haar seksleven een 1.

48 procent geeft haar seksleven een 6 of minder. Seksuoloog Eveline Stallaart zet de vier libidokillers op een rijtje.

Slecht voor het libido

1. Het lijstje in je hoofd

Erover nadenken dat je de vuilnis nog buiten moet zetten. Of wat je aan moet naar dat feestje. Veel vrouwen hebben van alles aan hun hoofd en tijdens de seks stopt het piekeren niet. Dit kan ervoor zorgen dat de opwinding of zin als sneeuw voor de zon verdwijnt.

2. Onzekerheid

Hoe meer je focust op de angst dat je niet goed bent in bed, hoe minder goed het zal gaan. Je verliest je opwinding en het kan zijn dat je daarom ook niet vochtig wordt als vrouw of je erectie verliest als man.

3. Medicijngebruik

Bepaalde anticonceptiepillen (bijvoorbeeld de Diana pil) en antidepressiva kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt in seks.

4. Geen zin willen maken

Geen zin willen maken is ook een 'libido killer'. Zin in seks komt niet uit de lucht vallen. Je moet er wel moeite voor willen doen.

Over Eveline Stallaart

Eveline is seksuologe, werkzaam in haar eigen praktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health) in Amsterdam Oud-Zuid. Een praktijk waar iedereen terecht kan die hulp of advies nodig heeft op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties (ook tijdens en na de zwangerschap). "Naast mijn werk als seksuoloog ben ik ook een blog gestart: Oh Mama. Hiermee hoop ik seksuologie wat meer uit de taboesfeer te halen, en hoop ik jullie te vermaken, verrassen en verwonderen. Want seks kan zó leuk zijn!"