Nieuws/Binnenland
488709
Binnenland

Asielzoekers belagen buschauffeuse

Amsterdam - Een groep dronken asielzoekers heeft dit weekend in Gilze en Rijen een vrouwelijke buschauffeur bedreigd. Volgens sommige omstanders werd de vrouw uit de bus getrokken en tegen de zijkant van het voertuig gedrukt.

„De vrouw is ontzettend aangedaan. Ze was niet meer in staat haar rit te vervolgen”, zegt een woordvoerster van busbedrijf Arriva. Uit angst voor bedreigingen weigerden na het voorval ook andere chauffeurs de lijndienst uit te voeren.

Aangifte

Arriva heeft aangifte gedaan bij de politie. „Wij staan niet toe dat onze werknemers ook maar iets wordt aangedaan”, zegt de woordvoerster. Het incident gebeurde zaterdagavond rond een uur of acht. Een groep dronken asielzoekers wilde vanuit Rijen de bus pakken naar het azc Prinsenbos. De groep was echter groter dan het aantal zitplaatsen, waardoor niet iedereen mee kon. De asielzoekers belaagden daarop de buschauffeur.

Arriva zegt op basis van vervoersaantallen de lijndienst (busroute 130) in het weekend met achtpersoonsbusjes te rijden. „Op sommige onverwachte momenten is dat niet voldoende. Dat vinden wij heel vervelend, maar het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn om onze medewerkers te belagen. Wij betreuren deze situatie ten zeerste”, zegt de woordvoerster van Arriva.