Nieuws/Columns

Reputatie

Door Gabi Ouwerkerk

Samsung heeft een zware tijd achter de rug. De accu in zijn Note 7 phablet ontplofte spontaan en dat leidde tot vervelende incidenten. Huizen en garages gingen in rook op en een 6-jarig jongetje verbrandde zijn handjes toen het toestel vlamvatte terwijl hij er spelletjes op aan het spelen was.

Samsung moest de apparaten terugroepen en de verkoop staken. Dit zorgde voor financiële schade en gezichtsverlies. Om zijn reputatie te redden startte het een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak. Begin deze week volgde de uitkomst. Twee verschillende fouten waren de boosdoener. Bij de eerste accu ging het mis door het ontwerp. Kortgezegd was de batterij te groot voor de behuizing. Bij de tweede accu ontbrak de isolatietape. In beide gevallen met kortsluiting tot gevolg.

Samsung lijkt ervan overtuigd dat openheid en eerlijkheid het langst duren. Nadat de onderzoeksresultaten bekend waren, kondigde het direct de opvolger van het toestel aan: de Galaxy Note 8. Het blijft de ‘besmette’ naam gebruiken. Volgens de Koreanen heeft de Note veel trouwe gebruikers. Bovendien wil het aantonen dat de Note 8 ‘beter, veiliger en zeer innovatief is’. Als het erin slaagt het nieuwe toestel niet te laten ontploffen, zijn de eerste twee punten al binnen.