Nieuws/Buitenland
488955
Buitenland

Acteur neemt Wilde Westen iets te letterlijk

TOMBSTONE - Toeristen die zondag naar het Amerikaanse plaatsje Tombstone (Arizona) waren gekomen, kregen wel een erg realistisch beeld voorgeschoteld van het Wilde Westen. Acteurs speelden een vuurgevecht uit de 19e eeuw na tussen cowboys en wetshandhavers. De schietpartij werd zo goed nagespeeld dat al snel twee gewonden moesten worden afgevoerd. Een acteur bleek per ongeluk echte kogels in plaats van losse flodders in zijn pistool te hebben.

Volgens Amerikaanse media ontdekte acteur Tom Carter zijn blunder pas toen collega Ken Curtis kermend naar de grond ging omdat hij in zijn been was geraakt. Zijn pistool bleek niet te zijn gecontroleerd, omdat Carter bijna te laat voor de show was. Toen agenten zijn pistool controleerden, zagen ze dat Carter nog vier kogels had afgevuurd. Een daarvan had 700 meter verderop een nietsvermoedende vrouw geraakt.

De show maakte deel uit van de Helldorado Days, een meerdaags festival. Honderdduizenden mensen trekken ieder jaar naar Tombstone. Onlangs werd al het asfalt weggehaald, om zo de stoffige zandwegen van weleer in ere te herstellen.