Nieuws/Buitenland
48967
Buitenland

Duitse actie tegen extreemrechts terrorisme

KARLSRUHE - De Duitse justitie heeft zeven mensen gearresteerd in een onderzoek naar extreemrechts terrorisme, gericht tegen asielzoekers, politiemensen en Joden. Behalve de arrestaties zijn er twaalf huiszoekingen in heel het land verricht, zo is woensdag meegedeeld.

Zes van de zeven arrestanten worden ervan verdacht een terroristische groep te hebben gevormd. De verdachten waren in het bezit van wapens en munitie. Het gaat volgens bronnen bij de Duitse inlichtingendiensten om mensen uit de kringen die zich 'Reichsbürger '(rijksburgers) noemen.

De verdachten hadden sinds het voorjaar van 2016 contact met elkaar via sociale media. Ze zouden nog geen concrete doelen hebben gehad voor hun aanslagen, Bij de invallen waren tweehonderd agenten betrokken, meldt de Duitse justitie.

Er zijn in Duitsland naar schatting enkele duizenden mensen die zich rijksburger noemen. Zij erkennen het bestaan van de Bondsrepubliek Duitsland niet en beschouwen het Duitse Rijk, dat van 1871 tot 1945 bestond, als hun vaderland.