Nieuws/Buitenland
489718
Buitenland

België neemt binnenkort 30 vluchtelingen op

BRUSSEL - België gaat binnenkort een groep vluchtelingen opvangen in het kader van de spreiding van vluchtelingen over heel Europa. In september besloot de EU 160.000 vluchtelingen die in Italië en Griekenland aankwamen, over heel Europa te verspreiden en op te vangen. Tot nu toe is pas één keer een groep vluchtelingen uit Italië overgebracht naar een andere plek in Europa. Het ging om een groep van negentien vluchtelingen uit Eritrea die naar Zweden vlogen.

Nederland is pas bereid ook groepen vluchtelingen op te nemen als de registratie in de aankomstlanden op orde is, benadrukte premier Mark Rutte.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans hekelde woensdag al dat zo weinig EU-landen zich hebben aangemeld om vluchtelingen op te nemen. Tot nu toe hadden naast Zweden alleen Spanje, Portugal, Finland, Duitsland en Frankrijk zich bereid getoond vluchtelingen op te nemen.

De Belgische premier Charles Michel zei donderdag voorafgaand aan de top nog niet te weten wanneer de groep aankomt in België.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop